Supernatural 4. Sezon Finali Hakkında Görüşleriniz
us33:
Az önce yaklaşık 20 gün kadar önce başladığım Supernatural'ın 4. sezon finalini izledim, dizi ve final hakkında yorumlarımı paylaşmak istiyorum. Malum bir çoğunuz izleyeli epey zaman geçti ama forumda pek tartışılmamış, biraz üzerinde dursak fena olmaz... ;)
Bütün yollar aynı kapıya çıkar...
Hep denir ya kader bir ağacın dallarına benzer, hepimiz kökten geliriz ve bir süre sonra yaptığımız seçimler bizi o dalların birine doğru götürür, sonunda ya en yükseğe çıkarız ya da kurumuş soluk bir dalda kayboluruz. Günah ya da sevap dediklerimiz birer seçimdir sadece, başımıza gelen onlarca kötü olayı sınav der sineye çekeriz ve yine itaat etmeye devam ederiz ne de olsa aksi yanlıştır ama asla doğruyu bulamayız.
Başlangıçta basit bir gençlik-korku dizisi olarak gördüğüm Supernatural, bölümler ilerledikçe o kadar ilginç bir yere gitti ki gerçekten içinden çıkalamaz hale geldi.
Sam bebekken tadını aldığı ve bağımlısı olduğu şeytan kanıyla karanlık tarafa mı geçecekti ve Dean onu öldürmek zorunda mı kalacaktı?
Dünya Şeytanların gazabından mı yoksa meleklerin gazabından mı daha çok korkmalıydı?
Lucifer'ın serbest kalması son muydu yoksa başlangıç mı?
Tüm bu sorulara henüz net bir yanıt alamadık, ama bunları düşünürken ortaya konulan asıl soru çok önemli; Karanlık taraf hangisi, meleklerin ruhsuz ve renksiz dünyası mı yoksa şeytanların şehvetli ve riyakar dünyası mı? Hiçbiri değil, asıl herşey bu dünyada ve öteki taraf sadece oynayacakları atları seçiyor, karanlık taraf Sam'e , aydınlık taraf Dean'e, peki tüm bunlar ne için, insan için mi? Hiç de öyle görünmüyor. Sanki herkes sonu belli bir oyunu kitabına uydurmak için çalışıyor ve tüm bunları değiştirebilecek tek şey var; hür irade...
Supernatural'ın en önemli özelliği bir çok eserden esinlenip hiç birini taklit etmemesi; Star Wars, Groundhog Day, Devil's Advocate, Back to The Future...
Mesela son bölümler epeye Devil's Advocate'e yakındı ve yine hür irade konuştu. Dizinin söylemek istediği aslında adıyla ters orantılı diyebiliriz bırakın bu doğaüstü zırvalıkları asıl mucize insanda, görün bakın Lucifer da bizimkilerin yanında bir süre sonra sönüp gidecek... ;)
Neyse diziyi bitirmenin heyecanıyla bunları kustum, biraz toparlanayım devamı gelir... ;)
grownb:
Lucifer'in ortaya çıkışı son değil başlangıç olabilir. Yeni ve daha büyük bir savaşın başlangıcı. Bizimkiler bu işin tam da ortasında olacak gibi gözüküyor.
Diğer yandan Castiel'in Dean'a yardım etmesiyle meleklerin kendi içindeki bölünmesinin artacağı ve oradaki iç savaşın kızışacağının işaretleri var.
Sezon boyunca Sam'in Ruby'ye o kadar fazla güvenme kısmı kötüydü. Herkese karşı o kadar paranoyakken resmen onun dümen suyuna gitmesini yadırgadım ama sonuçta içgüdülerine ve bağımlığına kurban oldu bir yerde.
Bu arada Jacob yüzlü Lucifer'in nasıl olacağını merak ediyorum. Biraz masum görünüşlü kaçacak gibi sanki.
us33:
Final çok güzeldi ama biryerine çok gıcık oldum; Herşeyi değiştireceğim, kaderi yeneceğim diye gelen Dean'in herşey olup bitene kadar o uyduruk kapıyla uğraşmasına... :)
jamaxander:
hayırlı olsun us33. önce BSG şimdi de supernatural ,aramıza hoşgeldin :D
yalnız forumda dikkat çeken olmuştu ama, fazla konuşulmadı lost gibi supernatural de beyaz ekran üzerine yazıyla bitti tıpkı lost gibi.
final de de en sinir olduğum şey bizim castiel ilk çıktığında dünyaya geldiğini öğrenen şeytanlar ruby gibi tırım tırım kaçıyordu ama sonra baktık castiel de de bir dalga yok,özellikle karamsarlığı düşüp rütbe indirimi aldıktan sonra. zachariah ın konuşmalarından sonra aslında melekler de sanki bunun olmasını istiyor bekliyor gibiydi,her ne kadar karşı çıkan castiel gibileri olsa da. ayırca dean i o odadan kurtardıktan sonra bari insan ( insan kılığında melek de olur) gidip yardım eder. ayrıca bobby nin de ortalarda olmaması bir handikaptı
fakat su ana kadar izlediğim diziler içinde sezonları ilerledikçe temposu artan daha da iyi olan başka diziye denk gelmedim.
umarım bu tempoyu 5. sezonda da devam ettirirler
yagami RAİTO:
finalde de şu başroldeki 2 genç herkesi öldürmedi mi?
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa